Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Image recipe

Roastbeef s holandskou omáčkou

  • 180m

Ingredience:

  • 400 g roastbeefu
  • 400 g brambor
  • 25 g másla
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 3 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 1 balení THOMY Holandská omáčka
  • Oregano a tymián
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • Olivový olej

 

Ať je svátek nebo všední den, vystřelte své chuťové buňky na vrchol blaha! Vyzkoušejte náš recept na pečený roastbeef s grilovanými rajčaty, bylinkami a holandskou omáčkou. Díky THOMY vše navíc připravíte rychlostí světla!

 

  1. Předehřejte troubu na 80 °C. Roastbeef solte a opepřete, přidejte tymián a vložte do pekáče se dvěma nasekanými stroužky česneku. Zakápněte olivovým olejem.
  2. Pečte zhruba 2 hodiny. Poté roastbeef přikryjte alobalem tak, aby nevychladl.
  3. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké proužky o tloušťce 0,5 cm. Propláchněte je vodou a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte je v troubě předehřáté na 200–220 °C (záleží na typu trouby) po dobu zhruba 30 minut. Nezapomeňte je během pečení promíchat, aby se opekly rovnoměrně.
  4. Nakrájejte rajčata na poloviny a naskládejte je do zapékací mísy (nebo na plech) řezem dolů. Zakápněte je směsí olivového oleje, oregana, česneku, soli a pepře. Grilujte v troubě několik minut.
  5. Rozpalte si pánev, přidejte máslo a na něm roastbeef zprudka opečte. Nechte několik minut odpočinout, a nakonec jej rozkrájejte na tenké plátky.
  6. V menším hrnci ohřejte THOMY Holandskou omáčku na ideální teplotu.
  7. Servírujte maso spolu s holandskou omáčkou, opečenými bramborami a grilovanými rajčaty. Dobrou chuť!