Grilovací vychytávky sk

 

Díky našim tipům a trikům se budete otáčet kolem grilu jako Země kolem Slunce. A nemusíte se bát žádného zatmění!

Mastný gril? Použijte cibuli!

Mastný gril? Použijte cibuli!

Vše, co potřebujete k čistému grilu, je polovina cibule. Jednoduše přejeďte rozřízlou částí plotnu či rošt, lehce rozpalte gril a sledujte. Připečený tuk se rozplyne jako... jako sníh na rozpáleném grilu!

Náš tip – trik s cibulí můžete využít i při čištění grilu mezi dvěma různými recepty.

„Cool“ špízy

„Cool“ špízy

Pokud plánujete špízy, nezapomeňte – než začnete na dřevěné jehly navlékat maso a zeleninu, namočte je nejdříve alespoň na hodinu do vody. Až je dáte na gril, zůstanou vůči žáru pěkně imunní.

Kreativa na grilu

Kreativa na grilu

Zkuste při výrobě špízů nahradit klasické jehly větvičkou rozmarýnu. Nejen, že to dobře vypadá, ale i skvěle chutná!
 

 

Hoří, má panenko!

Hoří, má panenko!

Proložky od vajec jsou skvělá pomůcka pro rychlé rozpálení briket na dřevěném uhlí. Proložku naplňte dřevěným uhlím, umístěte ji doprostřed grilu a kolem rozložte brikety. Vzplane na jednu sirku! Nebo vyzkoušejte rozpalovací trik s chipsy – prostě je rozložte na gril a zapalte. Čím jsou lupínky mastnější, tím lépe budou hořet. A vaše dieta vám poděkuje!

Citron nad zlato

Citron nad zlato

Noční můra každého šéfgrilaře – přichycená ryba na grilu! Osušte studený pot z čela a vyzkoušejte jednoduchý trik: rybí filet podložte na grilu plátky z citronu. Nejen, že ochrání maso před připálením, ale také dodají masu žádoucí citrusový nádech. Voilá!

 

Sbohem a citrónek

Sbohem a citrónek

Nezvaní hosté jsou vždycky trochu komplikace, a co teprve když mají křídla a bzučí? Jestli nechcete strávit večer s vidličkou v jedné ruce a plácačkou na mouchy v druhé, připravte si jednoduchý odvetný úder! Rozkrojte citron, prošpikujte ho aromatickým hřebíčkem a rozmístěte po stole. Čím víc těchto voňavých zbraní vyrobíte, tím lépe! A zabijete dvě mouchy jednou ranou – citrony jsou i vkusnou ozdobou. Stejného efektu docílíte i s limetkami a pomeranči!

Zamoření od vos

Hroznový led

Z jedné strany žhne gril, z druhé strany připaluje slunce? Zachovejte chladnou hlavu nachystejte pro sebe i hosty studené nápoje, chlazených zcela přírodním způsobem: večer před grilováním vložte několik kuliček hroznového vína do mrazáku a druhý den je zmrzlé podávejte místo kostek ledu. Na zdraví!

 

Hroznový led

Zamoření od vos

Hledáte způsob, jak se zbavit vos? Zabavte je! Nemusíte s nimi hrát karty ani je učit háčkovat, ale nalákejte je na něco lepšího, než máte vy. Umístěte do vzdálenosti několika metrů od stolu sklenici s džusem nebo marmeládou, případně přezrálé ovoce. Vosy zaměří svou pozornost na sladká lákadla a nebudou obtěžovat vás, ani hosty. Pokud chcete s vosami vést psychologickou válku, zaměřte se na barvu ubrusu i oblečení – vosy totiž milují bílou, modrou a žlutou barvu. Co takhle dress code na grilovačku ála Červená karkulka?