
Losos jak lusk
Ingredience:
- 2 steaky z lososa
- mořská sůl
- Čerstvý křen
- Šťáva a kůra z poloviny limetky
- Olej na smažení
- 1 balíček hráškových lusků
- Sůl pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce THOMY hořčice
- Bílý balzamikový ocet
- 1 polévková lžíce medu
Postup:
1) Hrášek očistěte a po dobu 1 minuty ho vařte ve vroucí osolené vodě. Pak jej propláchněte v ledové vodě.
2) Sceďte a dochuťte solí, pepřem, THOMY hořčicí, olivovým olejem, chilli papričkou, bílým balzamikovým octem a medem.
3) Lososové steaky umyjte a osušte, potřete olivovým olejem a grilujte na pánvi nebo na grilu po dobu 3 minut z každé strany. Poté je nechte 5 minut na mírném ohni.
4) Ochutíme mořskou solí, limetkovou kůrou a čerstvým křenem a podáváme se salátem ze hrášku.