Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Image recipe

Buddhova miska s kurkumovým dresinkem

  • 40m

Ingredience:

  • 300 g sladkých brambor
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • sůl a pepř
  • 2 lžičky černého sezamového semínka
  • 150 g quinoy (bílá a hnědá)
  • 150 g tofu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 30 g rukoly
  • 40 g mladého špenátu
  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibule
  • 1 granátové jablko
  • 1 avokádo
  • Na dresink:
    • 1 polévková lžíce řepkového oleje
    • 100 ml pomerančového džusu
    • 4 lžíce THOMY hořčice
    • 1 lžička mleté kurkumy
    • 1 Chilli paprička
    • 1 polévková lžíce limetkové šťávy

Postup:

1) Předehřejte troubu na 200 °C.

2) Oloupejte sladké brambory, nakrájejte je na klínky, pokapejte 2 lžícemi oleje a dochuťte solí a pepřem. Vložte do malého pekáče a posypejte černým sezamem. Pak pečte v troubě asi 35 minut do zlatova.

3) Quinou vařte do al dente podle pokynů na obalu a nechte vychladnout.

4) Tofu nakrájejte na kostky a marinujte v sójové omáčce.

5) Umyjte rukolu a špenát. Papriky také umyjte, odstraňte semínka a vnitřek a nakrájejte na proužky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kroužky. Granátové jablko rozkrojte a vyjměte semínka. Avokádo rozkrojte napůl, odstraňtte pecku, zbavte slupky a nakrájejte na plátky.

6) Na pánvi zahřejte 1 lžíci oleje. Smažte tofu kostky do zlatova. Rozdělte quinou do tři misek a posléze naaranžujte všechny zbývající ingredience.

7) Připravte si dresinke: smíchejte pomerančový džus s THOMY hořčicí, dochuťte kurkumou, chilli, limetkovou šťávou, solí a pepřem.