
Buddhova miska s kurkumovým dresinkem
Ingredience:
- 300 g sladkých brambor
- 2 lžíce řepkového oleje
- sůl a pepř
- 2 lžičky černého sezamového semínka
- 150 g quinoy (bílá a hnědá)
- 150 g tofu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 30 g rukoly
- 40 g mladého špenátu
- 1 červená paprika
- 1 červená cibule
- 1 granátové jablko
- 1 avokádo
- Na dresink:
- 1 polévková lžíce řepkového oleje
- 100 ml pomerančového džusu
- 4 lžíce THOMY hořčice
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 Chilli paprička
- 1 polévková lžíce limetkové šťávy
Postup:
1) Předehřejte troubu na 200 °C.
2) Oloupejte sladké brambory, nakrájejte je na klínky, pokapejte 2 lžícemi oleje a dochuťte solí a pepřem. Vložte do malého pekáče a posypejte černým sezamem. Pak pečte v troubě asi 35 minut do zlatova.
3) Quinou vařte do al dente podle pokynů na obalu a nechte vychladnout.
4) Tofu nakrájejte na kostky a marinujte v sójové omáčce.
5) Umyjte rukolu a špenát. Papriky také umyjte, odstraňte semínka a vnitřek a nakrájejte na proužky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kroužky. Granátové jablko rozkrojte a vyjměte semínka. Avokádo rozkrojte napůl, odstraňtte pecku, zbavte slupky a nakrájejte na plátky.
6) Na pánvi zahřejte 1 lžíci oleje. Smažte tofu kostky do zlatova. Rozdělte quinou do tři misek a posléze naaranžujte všechny zbývající ingredience.
7) Připravte si dresinke: smíchejte pomerančový džus s THOMY hořčicí, dochuťte kurkumou, chilli, limetkovou šťávou, solí a pepřem.