
Avokádová tortilla
Ingredience:
- 4 pšeničné tortilly
- 2 zralé avokáda
- 4 střední rajčata
- 1 čerstvá jalapeño paprička
- Šťáva z 1 limetky
- 2 lžíce THOMY hořčice
- 4 snítky koriandru
- Sůl pepř
- 100 g strouhaného sýra (Eidam nebo Gouda)
Postup:
1) Oloupejte avokádo a odstraňte jádro. Dužinu rozmačkejte vidličkou, přidejte nasekanou jalapeño papričku a dochuťte limetkovou šťávou, solí, pepřem a THOMY hořčicí.
2) Rajčata nakrájejte na kostky.
3) Pšeničné tortilly potřete avokádovou směsí, posypejte nakrájenými rajčaty, strouhaným sýrem, kukuřicí a natrhanými lístky koriandru, poté tortillu přeložte.
4) Tortillu nakrájejte na čtvrtky a připravte na rozehřáté na pánvi nebo na grilu, dokud nebude křupavá. Pak už jen stačí ponořit do THOMY hořčice a zakousnout se do ní.